Voorjaar bij Yfke Blom in Foudgum

FOUDGUM - "Met het voorjaar in aantocht hebben we weer zin om alles op te frissen", zegt Yfke Blom van Atelier Yfke Blom in Foudgum. Ze vertelt over de vele nieuwe trends die er deze zomer zijn op het gebied van bloemen en planten.

De huidige trend is volgens haar "heel veel boeketten en meer groen in de interieurs." Boeketten met verschillende bloemen worden gecombineerd met een mooie vaas of gepresenteerd in glas.

In het atelier is een prachtige collectie potten en vazen te vinden van Ecri-pottenbakkers, een Nederlands familiebedrijf. "Mooie, tijdloze vazen, potten en schalen in heel veel mooie kleuren, ook de schitterende vintagekleuren."

Yfke Blom werkt er graag mee, want het is duurzaam en meestal handgemaakt. Ook het feit dat het in Nederland is gemaakt spreekt haar aan. Ze zegt: "We moeten een beetje van de wegwerpcultuur af en meer gaan voor mooie, duurzame producten. Koop liever één mooi item waar je langer plezier van hebt."

Bijzonder zijn ook de hedendaagse mogelijkheden van 'living walls'. "Haal de natuur in huis met fraaie, groene wanden van echte planten", tipt Yfke Blom. "Living walls worden gecreëerd door een prachtig systeem, dat eenvoudig zelf te onderhouden is via een speciaal druppelsysteem. U hoeft de 'living walls' slechts eenmaal per vier weken water te geven."

Atelier Yfke Blom | P. Paaltjenspaad 3 in Foudgum | 0519-292384 | 06-22925573 | info@
yfkeblom.nl.