WoonFriesland bouwt nieuwe woningen in Drachten en Harkema

DRACHTEN - In Drachten en Harkema worden in totaal dertig woningen vervangen door nieuwbouw. Het gaat hierbij om twaalf nieuwe huurwoningen aan het Ds. Tiesingaplein in Harkema en minimaal achttien nieuwe appartementen aan 't Suderhiem in Drachten. In beide plaatsen staan de huidige bewoners voor honderd procent achter de nieuwbouw. In Drachten werden de plannen zelfs met applaus ontvangen.

Twaalf woningen in Harkema

De twaalf woningen in Harkema voldoen niet meer aan de woonwensen van deze tijd en zijn slecht te verhuren. Er is leegstand ontstaan. De bewoners hebben tijdens een bijeenkomst aangegeven dat ze bereid zijn te verhuizen. Het is nog niet bekend wat voor nieuwbouwwoningen worden gebouwd aan het Ds. Tiesingaplein.

In Drachten worden achttien appartementen aan 't Suderhiem gesloopt. Deze appartementen staan in de wijk De Bouwen. Vanwege geluidsoverlast, de indeling en het ontbreken van comfort is besloten te gaan slopen.

De huidige bewoners gaven aan liever niet twee keer te verhuizen. Zij keren waarschijnlijk niet terug naar de nieuw te bouwen woningen. Velen verhuizen naar andere huurwoningen in de wijk De Bouwen. WoonFriesland wil het aanbod van betaalbare woningen met minimaal 36 nieuwe appartementen uitbreiden aan 't Suderhiem. De organisatie is hierover nog in onderhandeling met de gemeente.