Drie teams van Acro Academy gaan naar het wereldkampioenschap acrogym.
Drie teams van Acro Academy gaan naar het wereldkampioenschap acrogym. Foto: Ingezonden.

Acrogym Acro Academy en Adonis

BELGIE - Drie teams van topsportstichting Acro Academy Noord-Nederland vertrokken naar Belgiƫ om namens Nederland uit te komen op de Wereldkampioenschappen Acrogym.

Robin Hooijenga uit Oudega komt met haar partner Anna Koster uit in de categorie damespaar jeugd tot 16 jaar, Marten-Lin Visser uit Boornbergum mag met partner Tess Offringa als mixpaar uitkomen in dezelfde leeftijdscategorie. Beide teams zijn combinatieteams van de Acro Academy met SV Donkerbroek. Daarnaast komt Myrthe Tognini met partners Nova Houtman en Arjenne Steenbergen uit in dezelfde leeftijdscategorie als damesgroep. Dit team is een combinatieteam Acro Academy/FC Meppel. Op 4 en 5 april zullen deze drie teams hun kwalificaties draaien. Daarna komt van 8 tot 10 april ook Amber Bosma uit Drachten en haar partner Lian Boersma in actie bij de junioren tot 18 jaar.

Zaterdag waren in de Surventohal in Surhuisterveen de Open Friese Kampioenschappen Acro. Het duo D-jeugd Anna Peters en Thirza van der Veen van Adonis Sportacrobatiek uit Drachten liet prachtige oefeningen zien, resulterend in een tweede plek. Het duo D-senioren Samantha Mulder en Janna Douma draaide een keurige oefening op de mat, beloond met een derde plek op het podium. Zaterdag 14 april is het Friese Kampioenschap Acro 2018 voor E-instap in Buitenpost.