Drachtster Boys verliest weer punten

DRACHTEN - Een zwak spelend Drachtster Boys moest in de thuiswedstrijd tegen een wilskrachtig Winsum een 1-1 gelijkspel toestaan. Winsum kwam 'gehandicapt' naar Drachten, vandaar de nadruk op verdedigen.

Om de muur te slechten gooide de thuisclub alle ballen hoog voor de goal, waar Jan Stoker en Rob Schokker, niet volgens plan, stijf naast elkaar geposteerd stonden. Een kolfje naar de hand van de lange Winsum-doelman Gerben Bouwman. Een omzetting naar een drie spitsen-systeem zette weinig zoden aan de dijk. Na rust kwam Winsum op voorsprong door Roy Streppel, na knullig balverlies van Harvey Bisschop en een blunder van keeper Emile Peters: 0-1. In een alles-of-niets-poging schoot invaller Sicco Bouwer in de vjifentachtigste minuut de gelijkmaker binnen: 1-1.