Open skeelerdag

SURHUISTERVEEN - Op zaterdag 7 april gaat het skeelerseizoen 2018 van start met een Open Dag op de skeelerbaan aan het Blauknopke in Surhuisterveen. Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur.

Er is de mogelijkheid om kennis te maken met deze boeiende sport en de skeelervereniging. De gratis clinics voor de jeugd worden dit jaar verzorgd door Sharon Hendriks. Zij behoort tot de nationale skeelertop en zal samen met een collega proberen de deelnemers de basistechniek en de fijne kneepjes van het skeeleren bij te brengen. Bij de vereniging wordt getraind op maandag, woensdag en donderdag onder begeleiding van ervaren trainers. Alle niveaus zijn welkom, van beginner tot wedstrijdrijder en van jong tot oud. Je kunt vrijblijvend drie proeflessen volgen. Kijk voor meer informatie op www.skeelerverenigingsurhuisterveen.nl of op de Facebookpagina van de club.

Jeu de boules

DRACHTEN - De Drachtster Jeu de Boules-vereniging SVP zal op zondag 15 april optreden als gastheer voor de districtskampioenschappen voor doublettes (twee tegen twee).

Dit kampioenschap wordt voor het eerst gehouden. Topspelers van deze sport uit de noordelijke provincies zullen in zeven speelrondes bepalen wie de beste boulers zijn. De aanvang is 10.00 uur en er wordt gespeeld op het terrein aan de Sportlaan (naast de korfbalhal). Er zijn ook officials die eventueel uitleg kunnen geven. Ook is er informatie over trainingsavonden. Er is ruime parkeergelegenheid bij de politieacademie.

Drachtster B-team
biljarten kampioen

DRACHTEN - Het driebanden B-team van BC DC Drachten bekroonde het seizoen met het kampioenschap driebanden in de FFBC-competitie. In de laatste wedstrijd werd in eigen huis met 19-13 afgerekend met Dokkum-A.

In Dokkum wist het Drachtster A-team Dokkum-B, theoretisch nog kanshebber, met 15-17 te kloppen. Door deze resultaten eindigde Burgum-A als tweede en Dokkum-B als derde. Het Dokkumer team, met Tjeerd Terpstra, Klaas Dokter, Meindert Postma en Andries de Vries, kon in Drachten niet overtuigen. Voor de thuisclub was Sijtze van der Molen het goudhaantje met drie zeges en een remise. Willem Tjeerdsma volgde met drie overwinningen. Romke Overzet was twee keer en Hans Veugelers één keer succesvol.

TTV Buitenpost

ALMELO - De tafeltennissers van TTV Buitenpost 1 wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen nummer laatst Blauw-Wit met 3-7. Komende zaterdag 7 april staat de belangrijke wedstrijd tegen SKF 3 uit Veenendaal om 16.00 uur op de rol. Publiek is welkom.