Bij de wijklopen kunnen de schoolkinderen zich alvast voorbereiden op de KidsRun tijdens de 8 van Drachten.
Bij de wijklopen kunnen de schoolkinderen zich alvast voorbereiden op de KidsRun tijdens de 8 van Drachten. Foto: Ingezonden

Week van de Wijklopen in Drachten

DRACHTEN - In week 15 (9 tot en met 13 april) organiseert Sportbedrijf Drachten de 'Week van de Wijklopen'. Samen met vele scholen in Smallingerland wordt een korte hardlooproute uitgezet in wijken rond de scholen, waarbij de kinderen samen in aanraking komen met hardlopen.

Daarnaast worden de kinderen tijdens de wijkloop enthousiast gemaakt voor de KidsRun van de 8 van Drachten op 10 juni. Daar kunnen ze zich op sportief gebied meten met de rest van de gemeente over de parcoursen van 1 mijl (1609 meter) of gezellig met vriendjes en/of (groot)ouders samen een sportieve prestatie leveren. Want hardlopen is meer dan alleen de snelste zijn, het is ook gezellig samen lopen, fitter en sterker worden en de eigen grenzen verleggen. Er zullen in totaal veertien scholen deelnemen aan de wijklopen.

Door de grote deelname aan de wijklopen zal er een recordaantal deelnemers meedoen aan de KidsRun. De organisatie verwacht rond de 500 deelnemers. Door de grootte van de KidsRun wordt er een aparte organisatie opgezet voor de mijl, tijdens de 8 van Drachten op zondag 10 juni. Se start van de KidsRun en de start van de acht kilometer in Beetsterzwaag hebben hun eigen organisatie.
Inschrijven voor de 8 van Drachten op zondag 10 juni is nog mogelijk. Voor scholen en bedrijven sluit de inschrijving op 22 mei. De inschrijving geldt dan ook voor de aanmelding van de deelnemers. Voor alle deelnemers aan de acht kilometer is er een tussentijdse meting op de vijf kilometer. De tijd van de vijf kilometer komt ook in de uitslagen. De sluiting van de inschrijving voor de individuele deelnemers is ook op 22 mei. Alle informatie over het hardloopevenement staat op www.8vandrachten.nl. Voor vragen: info@8vandrachten.nl. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.