Duurzaam wonen thematour Eastermar

EASTERMAR - Voor iedereen die op zoek is naar kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met provincie Fryslân thematours. Op zaterdag 14 april is de thematour 'Fossielvrij wonen' in Eastermar. Familie Timmerman laat tijdens een rondleiding zien hoe zij hun woning verwarmen met aardwarmte door middel van een warmtepomp. Er is plek voor twaalf geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over energie besparen en opwekken.

De thematour 'Fossielvrij wonen' vindt plaats op zaterdag 14 april om 14.00 uur in Eastermar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: "We werden erg gastvrij ontvangen door de familie en zij gaven ons goede uitleg over de overwegingen en keuzes die zij hebben gemaakt." Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe een energiezuinig huis woont of bijvoorbeeld hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.

Huiseigenaren weten steeds mooiere voorbeelden te realiseren met het verduurzamen van hun woning. Daarom organiseert de Duurzame Huizen Route in het najaar voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel 'Leukste, beste en meest innovatieve duurzaam huis van Nederland 2018'.