Verenigingen en stichtingen moeten vanaf 25 mei voldoen aan de nieuwe privacyregels. Rabobank helpt door kennis te delen.
Verenigingen en stichtingen moeten vanaf 25 mei voldoen aan de nieuwe privacyregels. Rabobank helpt door kennis te delen. Foto: Ingezonden

Rabobank organiseert kennissessies

DRACHTEN - De nieuwe Europese privacyregels staan voor de deur. Op 25 mei wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht.

Vanaf dat moment wordt verwacht dat onder andere verenigingen en stichtingen aantoonbaar verantwoord omgaan met persoonsgegevens, zoals bijvoorbeeld beeldmateriaal en gegevens van leden, vrijwilligers en donateurs.

Gegevens aantonen

Dit betekent dat de clubs moeten kunnen aantonen welke gegevens bewaard worden, waar, hoe lang en met welk doel. Het naleven van de nieuwe regels vergt kennis en inspanning door de vereniging of stichting.

Rabobank Drachten Friesland Oost is al jarenlang maatschappelijk partner van diverse verenigingen en stichtingen in het werkgebied van de bank. Dat doet de bank met financiƫle ondersteuning, zoals bijvoorbeeld de Rabobank Clubkas Campagne (inschrijven kan nog tot en met eind mei), maar ook met het delen van kennis en netwerken.

Eventueel een derde sessie

Om de betreffende doelgroep te helpen de nieuwe regelgeving te begrijpen en te organiseren binnen de eigen club, organiseert de bank kennissessies in Drachten op 10 en 17 april. Beide sessies zijn inmiddels volledig bezet.
Bij aanhoudende belangstelling overweegt de bank een derde sessie te organiseren.