Piet Wessel Dijkstra viert zijn honderdste competitiegoal voor Broekster Boys. Nummer 8 is Jos Regnerus. Foto: Jacqueline Jongsma

Buitenpost en 't Fean'58 doen goede zaken

GRONINGEN - Koploper Buitenpost heeft zaterdag weer goede zaken gedaan op de ranglijst. De ploeg won in Groningen met 0-2 van Oranje Nassau door doelpunten van Joost Jesse Visser en Rolf Dijk.

Directe concurrent Drachtster Boys speelde thuis gelijk tegen Winsu, zodat het gat met de nummer zeven nu zeven punten, is met nog zes wedstrijden te gaan. Buitenpost begon sterk in Groningen en had in de eerste minuut al moeten scoren. Rolf Dijk knalde echter voorlangs op een voorzet van Jorrit Terpstra. Precies na een half uur was het wel raak en kwamen de Blauwkes verdiend op voorsprong. Verdediger Joost Jesse Visser mocht over de rechterkant opstomen en met een prima actie schoot hij raak.

De eerste twintig minuten na rust zette Oranje Naussau meer aan. Langzamerhand voetbalde Buitenpost zich onder de druk vandaan. Net voor tijd maakte Rolf Dijk aan alle onzekerheid een einde. Er ging een fantastische pass van Robin Huisman de Jong aan vooraf die Dijk bereikte. De blonde spits twijfelde niet, kapte naar binnen en haalde fantastisch uit: 0-2.

Broekster Boys - ONT

ONT spijkerde tegen Broekster Boys de weg naar het ONT-doel dicht, net als in de thuiswedstrijd. Toen vond de tegenstander één minuut voor tijd een gaatje, nu was dat in achtenzeventigste minuut. Daar kwam in blessuretijd nog een treffer bij. Eindstand 2-0. In de wedstrijd de week daarvoor tegen Hardegarijp hanteerde ONT een aanvallend concept. Dat liep uit op een 'open huis' en een 0-4 nederlaag.

Tegen kampioenskandidaat Broekster Boys bedacht ONT-trainer Uilke Damstra (kind aan huis bij de club waar hij voetbalde en trainer was) een ander plan. 'Bussen' voor de goal en dan proberen via een geniepig countertje een resultaat te halen. Achteraf gezien lukt beide dus niet. Over de hele wedstrijd bekeken kreeg ONT twee kansen. Dennis Bakker schoot snel na het begin op de paal en Frank Harmens kwam direct na rust in scoringspositie. Zijn inzet ging voorlangs.

De thuisclub had veel moeite de compact staande ONT-ers uiteen te spelen. Uiteindelijk lukte dat dus toch. In de achtenzeventigste minuut werd een gaatje gevonden en scoorde Piet Wessel Dijkstra, het was zijn honderdste competitiedoelpunt. Dijkstra herhaalde dat ver in blessuretijd.

't Fean'58

Ook na de soms harde wedstrijd tegen Rijperkerk wordt er nog niet openlijk gejuicht in Surhuisterveen. Na de 2-1 zege lonkt wel de tweede klasse voor 't Fean'58. Voor 't Fean'58 scoorden Erwin Vos en Willem van Kammen. Johannes Meijer zorgde voor 2-1.
Overige uitslagen: Harkema-Opeinde - Rottevalle: 1-1. Kootstertille - CVO: 7-0.