De Noardlike Fryske Wâlden bij Eastermar.
De Noardlike Fryske Wâlden bij Eastermar. Foto: Marcel van Kammen

Hulp gezocht bij voorstelling NFW

EASTERMAR - Vereniging Noardlike Fryske Wâlden is op zoek naar mensen die willen helpen bij een voorstelling over het Nationaal Landschap. Van jong tot oud, klusjesmannen, boeren en boerinnen, dansers en danseressen, toneelspelers en verkeersbegeleiders. Iedereen mag mee doen!

Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden, een bijzonder landschap van graslanden, omringd door elzensingels, dykswâlen en pingo's. Een gebied met unieke flora en fauna en veel biodiversiteit. De vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW), die samen met 800 boeren dit landschap onderhoudt, wil dit graag aan iedereen laten zien. Aan de mensen die in het gebied wonen en aan bezoekers van buitenaf. Daarom maken zij samen met een professioneel cultureel team en de inwoners van dit bijzondere gebied de voorstelling LandschapsSymfonie. De bomen vormen de coulissen, het boerenland het toneel. De boeren, hun vee, de natuur en de mensen die er wonen zijn de hoofdrolspelers.

De voorstelling zal plaatsvinden voorafgaand aan het straatfestival Easterbarren in Eastermar, op 1 september 2018. Dit voorjaar gaat choreografe Willy van Assen op pad door het gebied, op zoek naar inspiratie en verhalen van mensen die er wonen en werken. Tijdens de voorstelling zullen de muzikanten van Fanfare Joost Wiersma zorgen voor muzikale ondersteuning. Info: landschapssymfonie@gmail.com.