De eerste Voucher kreeg Tinka de Jong van Vriesia Glas uit Sneek uit handen van gedeputeerde Sander de Rouwe (links).
De eerste Voucher kreeg Tinka de Jong van Vriesia Glas uit Sneek uit handen van gedeputeerde Sander de Rouwe (links). Foto: Ingezonden

Fryslân biedt kennis-vouchers aan MKB

LEEUWARDEN - De provincie Fryslân heeft onlangs tijdens de Business Contact Days Noord de voucherregeling MKB-Fryslân gelanceerd. Dit is een laagdrempelige subsidieregeling voor het midden- en kleinbedrijf. Bedrijven kunnen er kennis mee inkopen. Het gaat dan bijvoorbeeld over export, circulaire economie, innovatie en personeelsbeleid.

De eerste Voucher kreeg Tinka de Jong van Vriesia Glas uit Sneek uit handen van gedeputeerde Sander de Rouwe. Hij legt uit: "Met deze regeling willen we ondernemers stimuleren om aan hun kennis te werken of kennis in huis te halen. De regeling is laagdrempelig. Zo kunnen we zoveel mogelijk MKB-ers over de streep krijgen om zich verder te ontwikkelen. Sparren over de vouchers kan met de adviseurs van YnBusiness, die graag meedenken."

Vanaf 20 maart 2018 kunnen ondernemers een subsidieaanvraag indienen voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige of deelname aan opleidingen, trainingen, seminars of cursussen. De regeling heeft als doel dat MKB-ers hun kennis kunnen vergroten op het gebied van bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategisch personeelsbeleid. De helft van de kosten is subsidiabel, zij het tot maximaal 2.500 euro. Er is een apart budget voor projecten gericht op strategisch personeelsbeleid. Bedrijven kunnen de subsidie aanvragen via SNN, het samenwerkingsverband van de noordelijke provincies. Voor 2018, 2019 en 2020 is in totaal 2,7 miljoen euro beschikbaar.