De Majestic Girls werden eerste in hun categorie.
De Majestic Girls werden eerste in hun categorie. Foto: Ingezonden

Dans Studio Drachten drie keer eerste op FK

JUBBEGA - Zaterdag was het Fries Kampioenskip Dûns (FKD) in Jubbega. Een danswedstrijd voor en door dansers uit Friesland, georganiseerd door Eijer Producties.

Dans Studio Drachten deed hier aan mee met zes showdanceteams en een hiphop-demoteam en behaalde geweldige resultaten met drie keer een eerste en drie keer een tweede prijs. De Kiddy Kids in de leeftijd van vijf tot en met zeven jaar, de allerkleinsten van DSD, deden met hun konijnendans mee en sleepten de eerste prijs binnen in de categorie tot en met acht jaar showdance.

De Dreamgirls showdance met hun Uilendans als thema wonnen in de categorie recreatie tot en met tien jaar ook de eerste prijs. Het showdanceteam Majestic Girls in de categorie selectie tot en met elf jaar wist ook een geweldige show neer te zetten en behaalde de eerste plaats in een pittige strijd met de andere dansgroepen. De Ministars zeven tot en met negen jaar mochten een mooie tweede prijs ontvangen, in de categorie recreatie tot en met tien jaar. Het hiphop-demoteam Rewind bemachtigde in de categorie selectie tot en met vijftien jaar een vierde plaats. Breathless Showdance-demoteam sleepte in de categorie twaalf tot en met vijftien selectie de tweede plaats binnen, evenals Lacrimosa showdance dat in de categorie selectie zestien plus een tweede plaats behaalde.

De trainsters Annabelle Kattouw, Nicole Alkema, Grytsje van der Veen en Yvonne Ruiter zijn trots op haar dansers en danseressen.