Velen waren nieuwsgierig naar de de uitvoering van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Suderwei in Feanwâlden.
Velen waren nieuwsgierig naar de de uitvoering van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Suderwei in Feanwâlden. Foto: Nanne Nicolai

Druk bezochte inloopbijeenkomst Feanwâlden

FEANWALDEN - Donderdag 22 maart konden bewoners en andere belangstellenden tijdens een inloopbijeenkomst informatie krijgen over de uitvoering van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Suderwei in Feanwâlden. Ruim 75 belangstellenden kwamen langs in het stationsgebouw in Feanwâlden.

Maandag 26 maart zijn de werkzaamheden van de herinrichting gestart. De werkzaamheden worden door KWS Infra Leek uitgevoerd en duren tot ongeveer 27 juli 2018. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de eerste fase wordt het bestaande kruispunt ter hoogte van de Swette opnieuw ingericht. Hiervoor is een stremming van vier weken nodig. Het verkeer wordt via de Centrale As omgeleid.

Het project omvat de herinrichting van bijna 600 meter wegdek en het kruispunt ter hoogte van de Swette. Enkele kruispunten in de weg worden op een bijzondere wijze vormgegeven. Het wordt een mooie dorpsweg met een laanstructuur die voldoende maat heeft om de verkeersstromen af te wikkelen.

Door middel van presentaties en bestudering van tekeningen zijn de belangstellenden op de hoogte gesteld van de plannen en de werkzaamheden. Er werd uitgebreid gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met vertegenwoordigers van de gemeente en de aannemer in gesprek te gaan. Tijdens deze gesprekken is gebleken dat de reacties over de plannen en de uitvoering van de werkzaamheden overwegend positief zijn.

Voor meer informatie en het ontwerp kunt u terecht op de website van de gemeente Dantumadiel, via: www.dantumadiel.eu onder projecten/kansen in kernen/Feanwâlden.