Caravancontrole

DRACHTEN - Op 7 april houdt afdeling VVN Zuidoost Fryslân haar jaarlijkse caravancontrole in samenwerking met Veneboer Caravanbedrijf en RDW. Elk jaar blijkt het weer dat gasslangen en drukregelaars nodig aan vervanging toe zijn. Ook banden zijn veel voorkomende gebreken. Ook wordt er een remmentest gedaan op remmen-testbank. Elk jaar komt het nog voor dat er ongelukken gebeuren door het niet controleren van gas-drukregelaars en de aarding van de caravan. Voor de controle kunt u zich nog opgeven bij VVN Zuidoost Fryslân, tel. 0512-514667.

Banenmarkten Talant

De banenmarkten die Talant in de Week van Zorg en Welzijn hield, leveren 45 mensen een nieuwe baan op. Dat aantal wordt mogelijk hoger: er zijn daarnaast nog tientallen gesprekken ingepland. Talant zoekt doorlopend begeleiders voor vakantiewerk, weekendwerk, een bijbaan en voor vaste bezettingen. Talant heeft de smaak te pakken: op 8 en 17 mei worden er nog vier banenmarkten gehouden, voor mensen met een afgeronde zorgopleiding (niveau 3 of hoger). Deze worden centraal gehouden in Drachten, Leeuwarden, Dokkum en Heerenveen.

Lente in Twijzelerheide

TWIJZELERHEIDE - Op zondag 8 april kun je vanaf 9.30 de lente vieren bij CorCaroli.Life in Twijzelerheide. Er is een professionele workshop: Kunst met bloemen, bijdrage: € 35.- inclusief materiaal, lunch en koffie/thee. Kom je alleen voor de gezelligheid en de contacten? Dan is je bijdrage € 7.- inclusief lunch en koffie/thee.
Bel 0511-449107 voor meer informatie en aanmelden.

Nieuw voedingsbeleid Kinderopvang

DRACHTEN - VANDAAG Kinderopvang vindt gezonde voeding erg belangrijk. Daarom heeft VANDAAG een voedingsbeleid voor al haar locaties. "Hierin volgen we het voedingscentrum en de 'Schijf van Vijf'. In maart 2016 heeft het Voedingscentrum een nieuwe 'Schijf van Vijf' gelanceerd. Voor VANDAAG aanleiding om ook het voedingsbeleid te vernieuwen. Samen met Diëtistenpraktijk Kuipers, een aantal ouders uit de Centrale Oudercommissie en medewerkers van VANDAAG zijn we aan de slag gegaan met een nieuw beleid. Insteek is dat we binnen twee jaar toegroeien naar 100 procent gezonde voeding op de locaties. Mail voor meer informatie naar info@kindvandaag.nl.

'Ontmoet jouw boom'

NOARDBURGUM - De KrûdWiizer in Noardburgum houdt zaterdag 21 april van 10.00 tot 16.00 uur een cursusdag Ontmoet jouw boom. Tijdens de cursus worden theorie en praktijk afgewisseld. Onderdeel van de dag is onder andere een bomenwandeling. Tjitske: "Tijdens de wandeling stemmen we ons af op de energie van de bomen. We gaan onze zintuigen gebruiken om contact met een boom te maken. Ontdek welke boom bij jou hoort!" De investering is € 75,- p.p. inclusief materiaal, exclusief lunch. Tijdens de dag worden ook kruidentheeën geproefd en je krijgt na afloop een fysiek aandenken mee. Meer informatie of opgeven kan via tel. 0511-475763, info@krudwiizer.nl of www.krudwiizer.nl.

Revalidatie Friesland krijgt steun

BEETSTERZWAAG - Revalidatie Friesland heeft een bedrag ontvangen van Stichting Specsavers Steunt. Het bedrag is bestemd voor het project 'Trainen met de looprobot'. Met behulp van deze robot kunnen mensen met een beperking van het loopvermogen hun loopbeweging verbeteren, optimaliseren of zelfs het lopen opnieuw aanleren. Ieder jaar verkiezen alle winkels van Specsavers één lokaal goed doel waar zij een jaar lang voor sparen.