Zonnepanelen Westergeest

WESTERGEEST - Er zijn al ruim honderd zonnepanelen verkocht aan inwoners van Westergeest en omgeving. Het gaat om panelen die op het dak komen te liggen van de Activiteitenboerderij de Hammerslag.

Woensdag 21 maart was er de Hammerslag een informatieavond over het zonnepanelenproject van de Enerzjykoöperaasje Westergeast. Bij voldoende deelname zullen er 200 panelen geplaatst worden op het dak bij de Hammerslag. Dit dak ligt op het zuiden, waarmee een maximale opbrengst wordt verwacht.

Klaas Bijlsma van Ecoop begeleidt dit soort projecten in het noorden van het land. Hij gaf duidelijke uitleg en antwoorden op de vragen. Al op meerdere plaatsen in het noorden draaien deze projecten. Na afloop van de avond waren er al ruim honderd zonnepanelen verkocht.

Mensen die wonen in het postcodegebied 9295 en de aangrenzende postcodegebieden (de 'postcoderoos') kunnen deelnemen. Ook verenigingen, kerken en dorpshuizen in dit gebied kunnen inschrijven voor de aanschaf van panelen. Voor meer informatie kijk op de website www.ecoop.nl/westergeast of www.kooperaasje.nl/westergeast.