De deelnemers aan de fun 1 categorie van 
Frisia.
De deelnemers aan de fun 1 categorie van Frisia. Foto: Ingezonden.

Zeven keer goud Frisa op funwedstrijd

LEEUWARDEN - Zaterdag 24 maart werd er een funwedstrijd gehouden in Leeuwarden waar Frisia Gymsport uit Beetsterzwaag met negentien meisjes en zes jongens aan meededen. Daar werden onder andere zeven gouden medailles behaald.

Er werd gestreden in drie categorieën en steeds na een uur gymmen werden de prijzen uitgereikt. Iedere deelnemer kreeg sowieso een medaille, een diploma en een roos.

Voor de nummers een, twee en drie was een gouden, zilveren of bronzen medaille beschikbaar. Frisia ging uiteindelijk met zeven gouden medailles naar huis. Die werden behaald door de gymasten Rosalie van der Schaaf, Lauren Hornstra, Nathan de Leeuw, Esther Holtrop, Engbert Frieswijk, Annemare de Boer en Laura Groen. Ook werden zilveren medailles gewonnen door Renee Adema, Carice Boomsma en Joke Ogink en verder werden twee bronzen plakken uitgereikt, die werden behaald door Tess Walker en en Simmer Algra.

Alle gymnasten hadden vooral een hele grote smile op hun gezicht, wat duidelijk bij de funwedstrijden hoort.

Op de foto de deelnemers aan de fun 1-categorie van Frisia: Renee Adema, Carice Boomsma, Esther Holtrop, Lauren Hornstra, Rosalie van der Schaaf, Tess Walker en Mette Mellema. (4e)