Gevoelige 0-4 nederlaag ONT

OPEINDE - Wat was de oorzaak van de nederlaag van ONT tegen Hardegarijp? Het tactisch plan of was de tegenstander gewoon beter? ONT had tegen Hardegarijp vanaf de eerste minuut niets in de melk te brokkelen en droop af met de staart tussen de benen: 0-4.

ONT wilde een resultaat halen tegen de bezoekers door veel druk te zetten op de verdediging. Dat mislukte vanaf minuut één volledig. Als die druk er al was van ONT, dan voetbalde Hardegarijp zich daar onderuit. Over de gehele wedstrijd creëerde ONT niets. ONT-trainer Uilke Damstra stak de hand in eigen boezem: "Mijn tactisch plan bleek niet goed. Dat is mijn verantwoordelijkheid. De nederlaag is nog klein uitgevallen, gezien het aantal open kansen bij de tegenstander. Goed keeperswerk van Rory Bruinja heeft dit mede voorkomen." ONT speelt zaterdag uit tegen Broekster Boys.