Kollumer Katloop

KOLLUM - Op 26 april wordt de zeventiende editie van de Kollumer Katloop gehouden.

De Katloop begint om 19.30 uur in de Voorstraat van Kollum; daar is ook de finish. Er zijn net als voorheen twee afstanden: 6,4 en 13,8 kilometer. Voorafgaand is er voor de jonge lopers een scholierenloop, die om 18.00 uur begint, ook in de Voorstraat. Dat is tevens het officiële kampioenschap hardlopen voor scholen en leerlingen van de gemeente Kollumerland.

Warming up

Voor de scholierenloop is er een gezellige gezamenlijke warming up. Die begint om 17.45 uur bij de start in de Voorstraat. De warming-up wordt verzorgd door een ervaren instructeur van sportcentrum Perfect fit uit Kollum. Deelname aan de scholierenloop is gratis. De andere lopers betalen € 9,- per persoon (via de site www.kollumerkatloop.nl), ongeacht of je 6,4 dan wel 13,8 kilometer loopt.

Inschrijving op de dag zelf kan ook, maar is 1 euro duurder. Inschrijven en omkleden is mogelijk in de Van der Bij Sporthal vanaf 18.00 uur. Alle deelnemers aan de 6,4 en 13,8 kilometer krijgen als aandenken een mooi Techno-loop-shirt mee. De opbrengsten van de Katloop gaan, na aftrek van de kosten, naar Spieren voor Spieren.

Meer informatie is te vinden op de site www.kollumerkatloop.nl, of mail naar: info@kollumerkatloop.nl. De Katloop wordt georganiseerd door Rotaryclub Lauwersland.