U gooit een 'appeltje' op, de adviseurs van Apuls Cijfers en Advies laten het niet vallen: uw subsidie wordt vakkundig aangevraagd.
U gooit een 'appeltje' op, de adviseurs van Apuls Cijfers en Advies laten het niet vallen: uw subsidie wordt vakkundig aangevraagd. Foto: Actief Media

Subsidie vooraf aanvragen, maar hoe?

BURGUM - Voor innovatie is subsidie beschikbaar. Ondernemers met een vernieuwend idee hebben deze financiële ondersteuning vaak hard nodig. Echter, hoe halen ze beschikbare subsidies binnen? De specialisten van Apuls Cijfers & Advies in Burgum regelen het.

Martin Brandsma is accountmanager bij Apuls Cijfers & Advies in Burgum: "Om in aanmerking te komen voor subsidie moet een ondernemer zich vaak aan strikte regels houden. Uitleggen wat voor innovatief idee je hebt, is niet voldoende. Een projectplan moet volgens bepaalde regels zijn opgesteld, anders wordt het afgewezen. Vaak ontvangt een ondernemer de subsidie in termijnen en tussendoor moet met voortgangsverslagen verantwoording worden afgelegd over het bestede geld. "Een ondernemer is op dat moment al drie stappen verder. Het is voor hem weinig inspirerend om terug te blikken, maar het risico op terugbetaling van de subsidie wil hij ook niet. Daarom is het prettig als een gespecialiseerd bureau als Apuls de nasleep van een subsidie-aanvraag verzorgt, terwijl de ondernemer zich focust op de innovatie zelf."

Een voorwaarde voor innovatiesubsidie is doorgaans dat ze vóóraf wordt aangevraagd. Apuls Cijfers & Advies verzorgt voor ondernemers in het MKB aanvragen op basis van 'no cure, no pay'.

Voor een vrijblijvende afspraak over subsidiemogelijkheden in uw bedrijf belt u met Martin Brandsma | 0511 462075 | Apuls Cijfers & Advies | Oppedijk van Veenwg 8a, Burgum