Margaretha de Jong.
Margaretha de Jong. Foto: Harry de Boer

Margaretha de Jong Miss Beauty Friesland

DRACHTEN - De finale van Miss Beauty of Friesland was vorige week zondag in het Fries Congrescentrum Drachten. Maar liefst vijfendertig dames streden voor de titels Miss Beauty of Friesland, Miss intercontinental en Miss Teen of Friesland.

De avond werd geopend met een dans, gevolgd door een voorstelronde. Daarna kwam de bikinironde, waarna de eerste titels uitgereikt werden.

De subtitel Miss Media ging naar Margaretha de Jong uit Jistrum. In het totaal hebben alle missen samen dik 3800 euro ingezameld. Margaretha de Jong won naast haar subtitel ook de fotoprijs van Foto van Keulen.

Na de uitreiking van de subtitels was het tijd voor de galajurk-ronde. Tijdens deze ronde mochten alle finalisten schitteren op het podium in hun zelfgekozen galajurk. De laatste ronde bestond uit het geven van een speech. De finalisten kregen kort van tevoren twee onderwerpen, waar ze één onderwerp moet moesten kiezen en waar ze vervolgens een speech over mochten geven.

Op het einde van de avond was het spannendste moment voor iedereen aangebroken. Miss Teen of Friesland werd de zeventienjarige Manon Veenstra uit Heerenveen. Miss Beauty of Friesland werd de twintigjarige Margaretha de Jong uit Jistrum. Mercedes Post (Leeuwarden) werd tweede voor deze titel en Sabina Harders (Surhuisterveen) derde. Miss Intercontinental Friesland werd Caroline Wouters, 21 jaar uit Leeuwarden.

De winnaressen mogen zichzelf bewijzen tijdens de Miss Beauty of the Netherlands-verkiezing in september 2018.