Studieavond

BUITENPOST - Op woensdag 4 april is er in Buitenpost van 19.30 tot 21.30 uur een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal.

Het onderwerp waarover hij spreekt is Apostolicum en Israël. De bijeenkomst vindt plaats in het Lichtbaken, Marconiestraat 5 in Buitenpost. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

Bruynzeelkeuken

OENTSJERK - In Skewiel is de komende maanden een expositie van Esther Douma met een Bruynzeelkeuken, ontworpen in 1938 door Piet Zwart (1885-1977).

Zo'n keuken staat ook in het Gemeentemuseum in Den Haag bij De Stijl. Pas na de oorlog kwam de verkoop van die praktische moderne keuken op gang. De standaardkeuken werd typerend voor de doorzonwoning van de wederopbouw. Machiel Verduijn zorgde voor de oven, de wasmachine, de stofzuiger en de paspop uit vroeger dagen. Esther Douma en Herman Verduijn voor de verdere aankleding. De expositie is iedere dag te bekijken in Skewiel, bejaardenhuis in voormalig Heemstra State, Oentsjerk.

Rommelmarkt

DRACHTEN - Zaterdag 7 april organiseert CMV Crescendo Drachten een rommelmarkt en jeugdactiviteiten in haar repetitiegebouw aan de Burgemeester Wuiteweg 38 (naast De Lawei) in Drachten.

Om ook de financiële toekomst van muziekvereniging Crescendo gezond te houden, organiseert zij een rommelmarkt. Crescendo doet een oproep aan de inwoners van de gemeente Smallingerland om verkoopbare spullen ter beschikking te stellen aan Crescendo Drachten. Men kan deze spullen langsbrengen in het repetitiegebouw aan de Burgemeester Wuiteweg 38 in Drachten. Graag vooraf even contact opnemen met Johannes Zandstra per mail: rommelmarkt@crescendodrachten.nl of per telefoon 06-11 02 45 17.

Foto-expositie

DRACHTEN - In schouwburg De Lawei is nog tot 16 april de foto-expositie van 'De teloorgang van de oude ambachtsschool' van fotograaf Ben Vieberink te zien.

De school is inmiddels verdwenen, maar deze foto's houden de herinnering levendig. De expositie gaat niet alleen over de sloop van de school, maar ook over de gezichten van de mannen daarachter.

Orgelconcert

DRACHTEN - Woensdag 4 april om 20.00 uur geeft de bekende Friese organist Eeuwe Zijlstra een concert op het orgel van de Grote Kerk in Drachten.