Vorig jaar kwamen de kinderen ook al in aanraking met dieren tijdens het Paasspektakel.
Vorig jaar kwamen de kinderen ook al in aanraking met dieren tijdens het Paasspektakel. Foto: Pruis Fotografie

Paasspektakel in centrum van Burgum

BURGUM - Pas op dat je zaterdag 31 maart niet op over de Paashazen struikelt in Burgum, want er is werkelijk geen Paashaas die het spektakel in het centrum - van 13.00 tot 17.00 uur - wil missen.

Twee setjes van elk twee Paashazen delen lekkernijen uit, ook Ben the Banjoman komt verkleed als Paashaas muziek maken. Voor spektakel zorgen ook de drie groepen van elk vijftien schapen die zich verspreiden over het centrum. Niet alleen kun je ze van heel dichtbij bekijken én misschien wel even aaien, ook wordt bij één groep schapen een demonstratie schapenscheren gehouden.Twee grote springkussens voor de kinderen maken het lentefeest compleet.

Sybe de Vries van de organiserende Burgumer Aktiviteiten Kommissie (BAK) wijst de vele bezoekers nog even op de leuke actie van de centrumondernemers. "Wie op deze dag een aankoop doet en de kassabon met naam en telefoonnummer inlevert in de bus bij de Blokker, maakt kans op heel leuke prijzen, beschikbaar gesteld door de ondernemers. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur houden we een trekking." Kijk voor de evenementenkalender en voor de meest actuele informatie op de website www.burgum.frl en Facebookpagina Burgumheeftmeer!