Lezing over Moderne Devotie

BURGUM - Mink de Vries, leraar, schrijver en gids, is de coördinator van de moderne devotiebeweging in Nederland. Hij zal een lezing verzorgen over Thomas a Kempis en de Moderne Devotie. De lezing wordt gehouden op 10 april vanaf 20.00 uur in het Martinushuis (achter de katholieke kerk), Hillemaweg 37, in Burgum.

Thomas a Kempis, die wij vooral kennen als de schrijver van 'De Navolging van Christus', was een centrale figuur binnen deze hervormings- en vernieuwingsbeweging, die opkwam aan het einde van de veertiende eeuw en grote invloed heeft gehad op kerk en samenleving. De Moderne Devotie verbond een individuele mystieke geloofsbeleving, met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en activiteit. Mink de Vries onderzocht onder andere welke invloed de Moderne Devotie gehad heeft op infrastructuur, landbouw, onderwijs, cultuur, geestelijkheid en zorg in Friesland. De toegang is gratis en u hoeft zich niet eerst op te geven.

Voelbare Kunst zoekt kunstenaars

DRACHTEN - In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 organiseert de werkgroep KunstINNark de expositie Voelbare Kunst.

Een expositie die uitnodigt om het werk te beleven en aan te raken. Eenmalig is de werkgroep op zoek naar kunstenaars en amateurkunstenaars uit heel Drachten. De expositie vindt plaats op diverse locaties in Drachten West in samenwerking met diverse groepen. Verbinding en laagdrempelig zijn belangrijke woorden voor KunstINN ark. De werkgroep is ook op zoek naar werk dat buiten kan staan of hangen. Aanmelden kan tot 10 april, er is een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie en/of opgave info@kunstinn ark.nl. (www.kunstinnark.nl)

Ryk troch muzyk

OENTSJERK - Het seniorenorkest 'Ryk troch muzyk' uit Trynwâlden organiseert een jubileumconcert. Het orkest viert het dertigjarig bestaan zaterdag 7 april vanaf 14.30 uur in 'Pro Rege' in Oentsjerk.

U kunt deze middag genieten van een muzikale wereldreis. De dirigent, Douwe Veenstra uit
Feanwâlden, heeft een programma samengesteld van veel bekende componisten. Gasten zijn het bekende duo Bauke van der Woude en Campbell Forbes. Zij brengen 'luisterliedjes' ten gehore. Kaarten aan de kassa tien euro.

Avond3daagse

HURDEGARYP - De organisatie van de Avond3daagse in Hurdegaryp op 19, 20 en 21 juni zoekt vrijwilligers, zoals verkeersregelaars en koek- en zopie-uitdelers onderweg. Aanmelden: a3hurdegaryp@gmail.com of telefonisch: J. Blanke, 06-53922260.