Paaseieren schilderen bij De Spitkeet.
Paaseieren schilderen bij De Spitkeet. Foto: Ingezonden

Eieren zoeken bij De Spitkeet Harkema

HARKEMA - Paasmaandag, 2 april, is het bij De Spitkeet aan de Dunen 3 zoals gewoonlijk weer paasfeest. Dat betekent in de eerste plaats natuurlijk eieren zoeken voor de jeugd.

Er worden op het terrein houten eieren verstopt. Wanneer iemand vijf van deze eieren heeft gevonden kunnen die bij de paashaas worden geruild voor een echt ei. Dat kan dan prachtig worden beschilderd. Ook kunnen de kinderen zichzelf laten schminken.

Propkop en Bogus

Daarnaast kunnen ze een klompje deeg aan een stok krijgen en daar boven een kolenvuurtje een lekker broodje van bakken. Met wat bruine suiker een lekkernij. Als extra activiteit treden die dag Professor Propkop en Clown Bogus op. Om 11.30 en 13.30 uur geven zij een prachtige voorstelling.

In de huisjes zitten vrijwilligers die uitleg willen geven over het wonen en werken rond 1900 in deze streek. Bovendien wordt daar suikerbrood en roggebrood aangeboden.

Deze dag begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 4.50 voor volwassenen, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen € 2.50. Voor donateurs die minimaal € 15.00 betalen is de entree gratis.

Voor meer informatie zie www.despitkeet.nl.