Ook dit jaar zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een 'aftermovie' van vorig jaar.
Ook dit jaar zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een 'aftermovie' van vorig jaar. Foto: Fonger de Vlas

Doe mee met Vier De Alde Feanen

EARNEWALD - In Nationaal Park De Alde Feanen vindt in het weekend van 25 tot en met 27 mei Vier De Alde Feanen plaats. Dat weekend organiseren ondernemers, musea en bewoners van het gebied gratis activiteiten om bezoekers te laten genieten van de natuur. Zo worden er onder andere huifkarritten verzorgd, kunnen kinderen op zoek naar sporen in de natuur, zijn er rondvaarten (onder andere voor mensen met een beperking) en worden er op verschillende plekken bijzondere verhalen verteld over de geschiedenis van het Nationaal Park.

Het definitieve programma is nog in de maak. Bewoners en ondernemers van de dorpen Earnewâld, Goëngahuizen, Grou, De Veenhoop, Warten, Wergea en Oudega kunnen aanhaken bij het natuurfestival. Er wordt met name gezocht naar verhalenvertellers, natuurgidsen die het gebied goed kennen en mensen die bijvoorbeeld in eigen tuin een culturele activiteit aanbieden. Vier De Alde Feanen is onderdeel van het jaarlijkse nationale natuurfestival Fête de la Nature. Omdat Leeuwarden-Fryslân dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is, is Nationaal Park De Alde Feanen gekozen als landelijke hoofdlocatie van Fête de la Nature. Om die reden komt prinses Irene, aanjager van Fête de la Nature, naar het Nationaal Park om het festival te openen.

Meedoen?

Ondernemers en bewoners die graag aanhaken bij Vier De Alde Feanen kunnen zich aanmelden bij de organisatie door vóór maandag 26 maart een mail te sturen naar:
dealdefeanen@gmail.com.