Koerina Dijkstra van PSV Trynwâlden werd met Lutske Bernou fan 'e Ies  
noordelijk kampioen in de klasse M.
Koerina Dijkstra van PSV Trynwâlden werd met Lutske Bernou fan 'e Ies noordelijk kampioen in de klasse M. Foto: Ingezonden

Dubbelslag in menwedstrijd PSV Trynwâlden

SONNEGA - Tijdens de Noordelijke kampioenschappen mennen in Sonnega sloeg Koerina Dijkstra van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk een dubbelslag.

Met Silke Bernou fan 'e Ies werd ze kampioen in de klasse B met ruim 69 procent. Een prachtig debuut voor dit paard. De klasse M won ze met Lutske Bernou fan 'e Ies met bijna 66 procent.

In Oudega werd Hilde van der Ploeg tweede en derde in de klasse B dressuur met Happy Go Lucky. Ze reed 217 en 213 punten bij elkaar.

Astrid Noordenbos sprong met haar D-pony Vigaro naar de eerste prijs in de klasse BB bij de springwedstrijd in Franeker.

Heideruters

De Heideruters uit Harkema deden het weer goed op verschillende wedstrijden. Cristina van der Tuin won met Highflyer een tweede prijs op het concours in Tolbert. De combinatie werd beoordeeld met 73 punten voor de rijstijl in de klasse B.

Dineke Veenstra was op concours in Franeker. Met haar pony Anjershof Peggy reed deze combinatie naar de derde prijs in de klasse L/DE. Henrica Bakker was bij Paard 2018 in Balkbrug. Zij reed met Time Out naar de derde prijs in de klasse Z/DE.

Marruters

Sigrid Swart deed zondag mee aan een springwedstrijd in Roden. Met haar pony Twilight werd ze eerste in de klasse L-springen categorie. D/E.

Sigrid rijdt voor LR/PC de Marruters uit Eastermar.