Moeizame winst Drachtster Boys

DRACHTEN - Drachtster Boys scheef zaterdag drie punten bij tegen PKC'83, maar over het spel is nogal wat aan te merken. Drachtster Boys is geen schim van de ploeg van voor de winterstop.

De van een blessure teruggekeerde Said Hassan van Drachtster Boys kreeg binnen een kwartier drie mogelijkheden, waarvan één op de lat eindigde. Nadat Rob Schokker over kopte, kreeg Paul Bergtop daarna een niet te missen kans in het doelgebied. Hij kopte over.

Na de thee voetbalde PKC meer mee en kreeg enkele halve kansen. Maar het was de thuisclub die op voorsprong kwam. Een pass van de voor Rob Schokker ingevallen, Stefan Bolt bereikte Aziz Geyik die het buitenkansje koel verzilverde: 1-0. Geyik scoorde ook de 2-0, na een combinatie van Kevin Bakels en Bolt. Zaterdag gaan de Boys op bezoek bij koploper Buitenpost.

Winst Buitenpost

STEENWIJK - VV Buitenpost heeft zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen d' Olde Veste '54 met duidelijke cijfers gewonnen. Het werd 0-4 tegen de ploeg uit Steenwijk.

De doelpunten kwamen van Rudmer Loonstra (2), Rolf Dijk en Jorrit Terpstra. Buitenpost-trainer René van der Weij was dik tevreden over het resultaat. "Wanneer je zó speelt bij Olde Veste, met zoveel druk naar voren en ook nog bij deze weersomstandigheden, dan doe je het uitstekend."