Wielerstichting Ureterp opent criteriumseizoen

URETERP - Ook dit jaar kan de Wielerstichting Ureterp mede dankzij alle sponsoren en vrijwilligers weer de Ronde van Ureterp organiseren. Op paasmaandag 2 april zal de noordelijke top van het amateurwielrennen het criteriumseizoen openen in de straten van Ureterp.

Wielerstichting Ureterp weet zich mede door de strakke organisatie al jaren zeker van een mooi deelnemersveld op paasmaandag. De start van het criterium is ook dit jaar weer op de Weibuorren ter hoogte van het Lijteplein.

Om 11.30 uur starten de amateurs, junioren en sportklasse, zij moeten 60 kilometer afleggen.

Vanaf 13.30 uur rijden de dames voor hun koers over 45 kiometer en als vanouds wordt afgesloten af met de elite en beloften. Die starten om 15.00 uur om 80 kilometer te koersen. Daarna wordt de eerste criteriumwinnaar van 2018 bekendgemaakt.
Aan de finish zullen de winnaars dit jaar de kussen in ontvangst nemen van Romy van Dijk. Deze geboren en getogen Ureterpse is een sportieve en bezige dame. Naast haar sport en werk is ze bezig met haar HBO-opleiding in Groningen. Ze is al jaren aanwezig bij de koers als toeschouwer. Ze is nu zeer benieuwd welke renners zij als rondemiss mag begroeten op het erepodium.