Er zijn ook dit jaar veel activiteiten voor de kids. Vanaf de Kameleonpraam zal dit jaar shantymuziek klinken.
Er zijn ook dit jaar veel activiteiten voor de kids. Vanaf de Kameleonpraam zal dit jaar shantymuziek klinken. Foto: Ingezonden

Opening Watersportseizoen
Terherne 2018 met nieuw elan

TERHERNE - Op tweede paasdag van 11 tot 17 uur opent Terherne het watersportseizoen. Alle watersportbedrijven openen deze dag hun deuren, de winkels zijn open en nieuwe en bestaande restaurants presenteren zich. Beide markten zijn er weer. Nieuw is dat in het centrum voor de Buorkerij een podium is met doorlopend muziek en dat er een "shantypraam" rondvaart.

Op het muziekpodium, midden in het dorp, tussen de Buorkerij en de Pastorij staat een podium waar doorlopend van verschillende soorten muziek te genieten valt. De Percussiegroep Lady's Hardware zal vanaf 15.00 uur van zich laten gelden. Tussen 13.00 en 15.00 uur vaart de Kameleonpraam met het shantykoor de Warringers uit Joure door de Oude Zandsloot. Verder vinden her en der in het dorp kofferbakconcerten plaats en is er nog meer livemuziek.

De meeste watersportbedrijven hebben open dag. In de havens kun je open zeilboten, kano's, optimisten uitproberen, of je oriƫnteren op rondvaarten, zeilvaarten voor deze zomer of proberen te suppen bij de Terhernster SUPschool. Voor de kids is er ook de hele dag wat te doen. De paashazen lopen door het dorp, en er zijn springkussens, waterballen, paasspelen en optimisten. Ook kun je meedoen aan het hazenpad en is er de Kameleon. Zoals elk jaar is er markt op de Buorren en bij Terherne Haven.

Meer informatie op www.eilandindefriesemeren.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/openingwatersportseizoenterherne