Leden van de Facebook-groep zijn te herkennen aan het vlagje.
Leden van de Facebook-groep zijn te herkennen aan het vlagje. Foto: Ingezonden

Verbonden op het water door Facebook

LEEUWARDEN - Watersporters die met de boot door Friesland varen, voelen zich onderling sterk verbonden. Dat blijkt uit het toenemende aantal leden van de Facebook-groep die Lenie Hiemstra (53), een geboren en getogen Friezin, heeft opgericht. Vlak voor het vaarseizoen staat de teller inmiddels op 3.630 leden.

Iedereen die met een boot op de Friese wateren vaart, kan zich aanmelden voor de Facebook-groep die bijna vier jaar bestaat. De watersporters van binnen én buiten Friesland delen foto's en ervaringen, geven adviezen en bieden elkaar de helpende hand. "Op het water is niet iedereen even sociaal, maar de leden staan onderling vaak voor elkaar klaar. Dat vind ik mooi om te zien", zegt Hiemstra.

In de wintermaanden zijn de leden ook op het online platform actief, maar Hiemstra kan niet wachten tot het vaarseizoen weer begint. Ze deelt zelf vaak ook foto's van bijzondere plekjes in Friesland waar ze graag komt, zoals De Zwemmer en het Lauwersmeer. "Ik vind het leuk om Friesland als watersportprovincie te promoten. Als je net als ik van de natuur en rust houdt, dan kun je hier je hart ophalen."

Tijdens de afgelopen botenbeurs Boot Holland in Leeuwarden heeft Hiemstra veel van de leden persoonlijk ontmoet. Leden van de Facebook-groep zijn op het water te herkennen aan het vlaggetje met het logo van Met de boot door Friesland. Hiemstra steekt veel uren in de Facebook-pagina, geheel vrijwillig, maar dat doet ze met liefde en plezier.

Wilt u meer plezier beleven aan het varen door Friesland, aanmelden voor de Facebook-pagina Met de boot door Friesland kan via:
facebook.com/MetdebootdoorFriesland.