'Lytse Teake'

KOLLUMERZWAAG - De bekende Friese komiek Teake van der Meer is nog bezig met zijn afscheidstournee. Vrijdag 23 maart vanaf 20.00 uur treedt hij op in dorpshuis de Trije Doarpen in Kollumerzwaag.

Hij komt met het programma 'Noch ien kear'. De mooiste hilarische typetjes en komische sketches uit zijn meer dan vijftigjarige loopbaan passeren nog eenmaal de revue. De laatste jaren trad 'Lytse Teake fan 'e Westereen' vaak op met Griet Wiersma en goochelaar Minze Dijksma. Zijn afscheidstournee doet hij echter solo. Entree: € 7,50.

Ode aan de natuur

READTSJERK - Miranda van Kralingen, Piter Wilkens en harpiste Liesbeth Vreeburg brengen zondag 25 maart in verschillende talen een ode aan de natuur en de liefde, in het 'Roodkerkje', Kerkweg 17 in Readtsjerk.

Miranda en Piter zingen diverse duetten in het Fries, zoals 'Jou it troch' en 'Ien pak rein'. Troubadour Piter brengt uit zijn geliefde oude repertoire onder andere 'Greide roas', maar neemt ook nieuwe liedjes mee. Liesbeth speelt enkele harpsolo's en begeleidt Miranda in mooie folksongs en chansons. De kaartverkoop (€ 15,00) begint vanaf 14.30 uur in het kerkje.