Peter Schootstra (midden) kreeg de prijs uitgereikt door bestuursleden Ronald Zijlstra (links) en Mattie Beerda (rechts).
Peter Schootstra (midden) kreeg de prijs uitgereikt door bestuursleden Ronald Zijlstra (links) en Mattie Beerda (rechts). Foto: Ingezonden

Trochsetterspriis 2018 is voor Peter Schootstra

BURGUM - Gisteren is tijdens de algemene ledenvergadering van Dorpsbelangen Burgum de Trochsetterspriis 2018 toegekend aan Peter Schootstra uit Burgum.

De Trochsetterspriis is in het leven geroepen om Burgumers die bijdragen aan een leefbaar en sociaal Burgum in het zonnetje te zetten. Schootstra ontvangt de prijs voor zijn inzamelingsacties voor Voedselbank Tytsjerksteradiel.

Zijn eerste schenking, vijf jaar geleden, bedroeg € 400 euro. Dat bedrag is door de jaren opgelopen tot € 7.000,- uitgereikt in februari van dit jaar. Het inzamelen begon doordat Schootstra meedeed aan Alpe d'Huzes. Daarvoor had hij sponsorgeld nodig.

Schootstra is in loondienst als garnalenvisser. Om donateurs te bedanken gaf hij ze een zakje garnalen. Daar kreeg hij weer geld voor, dat hij doneerde aan De Voedselbank. Dit alles mede dankzij zijn gulle werkgever.


Inmiddels steunen ook andere garnalenvissers zijn actie en schenken kistjes met garnalen. Ook krijgt hij regelmatig spontaan geld toegestopt en kan men ook voor frikandellen en kroketten bij hem terecht.

IJsfontein

DOKKUM - De IJsfontein in Dokkum is niet op tijd klaar voor de opening van 11fountains op 18 mei. Het uitkristalliseren van de techniek heeft veel tijd gevraagd. Dokkum doet wel mee aan de startfestiviteiten van 11fountains op 18 mei. Op de heringerichte Markt wordt dan op aansprekende manier het verhaal van de IJsfontein verteld. De Dokkumer fontein is uniek in haar soort. Het op een duurzame manier maken van ijs in de buitenlucht onder uiteenlopende weersomstandigheden is pionierswerk.