Bij Scouting De Twirre zijn ze naarstig op zoek naar nieuwe
leiding: 18-plussers in het bijzonder.
Bij Scouting De Twirre zijn ze naarstig op zoek naar nieuwe leiding: 18-plussers in het bijzonder. Foto: Ingezonden

Neem de leiding, bij Scouting de Twirre

NOARDBURGUM - Scouting de Twirre is een gemoedelijke, nog vrij jonge Scoutingvereniging met een open cultuur. De jongeren tussen 7 en 18 jaar redden zich grotendeels zelf, met enige ondersteuning van bestuur, vrijwilligers en ouders. Maar er dreigt nu een tekort aan begeleiders (18+).

Iedereen is welkom. Voor de kinderen uit gezinnen met een kleine beurs treffen zijn er regelingen met Scouting Nederland, Sport Fryslân en Stichting Leergeld. "Als Scouting de Twirre zijn wij maatschappelijk betrokken in de gemeente Tytsjerksteradiel en wij ondersteunen dan ook diverse sociale evenementen binnen de gemeente", meldt het bestuur.

Bij Scouting de Twirre kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen in een stimulerende en educatieve omgeving, met name op sociaal vlak. Ze leren spelenderwijs, samen met leeftijdgenoten. Het gaat niet om competitie. Het gevarieerde programma is een vorm van niet-formeel leren en staat garant voor uitdagende activiteiten, plezier en avontuur. Ze leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en zorgen voor de natuur.

De goed opgeleide scoutingleiding wordt begeleid en ondersteund door een eigen praktijkbegeleider en groepsbegeleider. Om te kunnen blijven groeien is de vereniging dringend op zoek naar nieuwe leiding. Ben je ouder dan 18 jaar en op zoek naar een uitdaging en de mogelijkheid om met kinderen of jongeren te werken en jezelf te ontwikkelen? Mail dan naar secretariaatdetwirre@gmail.com of kom eens langs op zaterdagmorgen. Ervaring is niet vereist, wij zorgen voor je opleiding.
www.scouting-detwirre.nl.