De Clay Corners Bigband staat op het podium van 'Spring is coming soon'. Bekijk ook hun filmpje via de ActiefPlus-app.
De Clay Corners Bigband staat op het podium van 'Spring is coming soon'. Bekijk ook hun filmpje via de ActiefPlus-app. Foto: Ingezonden

Jazz, wereldmuziek en latin op festival in Burgum

BURGUM - In Glinstrastate in Burgum wordt zondag 25 maart tussen 13.30 en 20.30 uur het muziekfestival 'Spring is coming soon' gehouden.

Het festival biedt jaarlijks tal van optredens van diverse amateurgroepen op het gebied van jazz, geïmproviseerde muziek en wereldmuziek uit heel Noord-Nederland.

Het festival, georganiseerd door de Stichting Jazzclub Burgum, kent een lange voorgeschiedenis. "We begonnen na de oprichting van de stichting in 1988 met het geven van workshops om muzikale amateurs te leren jazz te spelen en te improviseren", zegt Koos Feenstra, voorzitter van de stichting. Tijdens de Swingnacht etaleerden de muzikanten hun kunnen. "Elske en Femke de Walle zijn begonnen bij onze jazzclub, het was een kweekvijver van talent", vertelt Gert Nitters van de stichting.

De Swingnacht was de voorloper van het huidige muziekfestival in Glinstrastate, dat laagdrempelig is en gratis toegankelijk voor publiek. Toegankelijk is ook de muziek, die op het festival wordt gespeeld. 'Spring is coming soon' biedt een podium aan amateurmuzikanten", zegt Feenstra. Jazz, wereldmuziek en latin zijn stijlen die op het festival zijn vertegenwoordigd. Er doen verschillende bigbands mee aan deze veertiende editie.

Optredende artiesten zijn de Big Mill Bigband, Leeuwarden, Two Towers Collective, Wergea, Friejam jazzworkshop, Leeuwarden, Milstones, Oosterwolde, Orquesta Astor, Pingjum, Combo Azara & Leopold, Clay Corners Bigband, Dokkum, Boys Squad, Sneek, Swingtime, Beetsterzwaag, Ananazz, Leeuwarden en Bigband Heerenveen, Heerenveen.

Meer informatie is te vinden op www.jazzclubburgum.nl