Opschoondag

BURGUM - Zaterdag 24 maart is het landelijke opschoondag. Tijdens deze 'Himmeldei' zullen in heel Nederland mensen, jong en oud, hun buurt schoonmaken.

De werkgroep Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Burgum doet hier graag aan mee, maar natuurlijk niet alleen! "Daarom roepen wij iedereen op om met zijn allen in Burgum zwerfafval op te ruimen. We starten om 9.30 uur met een kopje koffie bij de Foarikker, Bulthuissingel 7, in Burgum. Rond 12.00 uur is Burgum dan weer netjes en schoon."

Hypotheekadvies van WiersmAdvies

SURHUISTERVEEN - "Bent u op zoek naar een onafhankelijke adviseur voor uw hypotheek, verzekering of financiële vraagstuk?
Dan komt WiersmAdvies graag met u in contact. De beste hypotheek tegen de laagst mogelijke maandlast. Eén vast aanspreekpunt voor al uw financiële vraagstukken en verzekeringen. Bent u ondernemer of zzp-er? Ook dan sta ik graag voor u klaar."
Neem vrijblijvend contact op met Wiebe Wiersma / WiersmAdvies, tel. 06-13024155 of www.wiersmadvies.nl.

Cheque voor
Witrik-vrienden

TWIJZELERHEIDE - Zaterdag 10 maart heeft de feestelijke uitreiking van de stemactie 'ING Helpt Nederland vooruit' plaatsgevonden in Leeuwarden.

Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Witrik, Wyldpaed West 30, Twijzelerheide, was een van de vijf uitgekozen stichtingen in deze regio. Bij de stemming is de stichting VZW op de derde plaats geëindigd. Zij zullen een bedrag ontvangen van 2.000,- euro. Van dit bedrag zullen er aangepaste zorgvoorzieningen worden aangeschaft, zoals elektrische sta-op stoelen. Mogelijk andere bestemmingen voor het geldbedrag zijn aanpassingen voor veiligheid op het erf en de aanschaf van hulpmiddelen als een elektrische rolstoel en rollator. Stichting VZW is opgericht om de ondersteuning en zorg aan volwassenen en ouderen met een beperking te faciliteren.
www.zorgboerderijdewitrik.nl.

Opening van
expositie

DRACHTEN - Afgelopen zondag was de opening van de foto-expositie 'De teloorgang van de oude ambachtsschool' van fotograaf Ben Vieberink.

Onder veel publieke belangstelling waren er verhalen van Wietze Meerstra. Hij overhandigde een inmiddels overbodige sleutelbos van de school aan de expositie. Jan Ketelaar droeg een gedicht voor over een man die maar beter aan het werk kon gaan en Ben Vieberink droeg zijn ervaringen tijdens de sloop voor in een poëtisch verhaal. Er werd ook een film getoond van '1 dag op de ambachtsschool' uit 1965, gemaakt door Anton Stoelwinder. De expositie gaat niet alleen over de sloop van de school, maar ook over de gezichten van de mannen achter de sloop. De eerste expositie van Ben Vieberink is nog te zien tot 16 april 2018 in schouwburg De Lawei in Drachten.

Fairtrade certificaat voor Halte

SUMAR - Dinsdag 13 maart ontving Halte | It Griene Nêst van wethouder Ellen Bruins Slot (Tytsjerksteradiel) het Fairtrade-certificaat. De Halte is een lunchroom op It Griene Nêst aan de Boskwei bij Sumar.

Naast de Halte heeft participatiebedrijf Niemand aan de Zijlijn! (Nadz) hier haar onderkomen. Alle producten die de Halte aan haar gasten serveert zijn biologisch en/of fairtrade. De deelnemers van de Halte hebben kopjes bij de kringloopwinkel gekocht, creatief beschilderd en voorzien van een visitekaartje.

Dezer dagen gaan de deelnemers van de Halte de Markt op in Burgum om deze kopjes uit te delen aan het winkelende publiek. Naast bekendheid voor de Halte krijgen deelnemers zodoende de kans hun praktijkervaring te vergroten.