'In Verwondering', het thema van de schilderijen van Jan Kooistra.
'In Verwondering', het thema van de schilderijen van Jan Kooistra. Foto: Ingezonden.

Themadienst Hervormde kerk
Twijzelerheide met Jan Kooistra

TWIJZELERHEIDE - Op zondagmiddag 25 maart vertelt de bekende Friese kunstschilder Jan Kooistra in de Hervormde Kerk aan de Smitswei 1 in Twijzelerheide over zijn schilderijenserie 'In verwondering'.

Organist Jaap Heeringa zorgt voor de muzikale omlijsting, ook worden toepasselijke liederen gezongen. De schilderijen gaan over de geboorte van Jezus in Bethlehem, de doop, de kruisiging, de opstanding, de hemelvaart, de uitstorting van de Heilige Geest en de wederkomst. De bekende christelijke heilsfeiten die nu dus op bijzondere wijze in Twijzelerheide worden verbeeld.

Jan Kooistra neemt reproducties van zijn prachtige schilderijen mee die u op uw gemak kunt bekijken. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wie is Jan Kooistra? Jan Kooistra was van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Het is vooral de natuur om hem heen die hem mateloos boeit. Hij heeft in Dokkum zijn eigen galerie waar hij zijn werk exposeert. Zijn grote liefde voor de natuur vertaalt hij onder andere in prachtige olieverfdoeken. Het Friese landschap, de Waddenzee, dieren en bloemen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zelf noemt hij zijn stijl 'verdroomde werkelijkheden' of 'schilderachtig realisme'. De EO maakte een portret van zijn werk in het programma 'In beeld met Jan Kooistra'. In 2011 verscheen het boek 'de Schepping' en in 2016 verscheen het boek 'de Verwondering', het onderwerp van deze dienst. Zijn schilderijen of reproducties daarvan zijn wereldwijd verkocht.
Het belooft een bijzondere dienst te worden. Kerkelijk of niet kerkelijk, iedereen is van harte welkom. Nodig buren, familie en vrienden uit! . De dienst is op zondag 25 maart, begint om 13.45 en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.