Bedrijvennieuws in Weekblad Actief

Muziekschool in Achtkarspelen

SURHUISTERVEEN - Surhuisterveen is sinds het nieuwe jaar een muziekschool rijker. De lessen worden gegeven in de lesruimte van rasmuzikant Yde Adema (bekend van o.a. Cocobelle, Duo Dielee en Harm Tabak & The Flashbacks) aan de Burmaniastraat 5.

Aanmelden voor een gratis proefles kan via www.muziekschoolachtkarspelen.nl. of via facebookpagina muziekschool Achtkarspelen. Er wordt een breed scala aan muzieklessen voor alle leeftijden aangeboden, zoals gitaar- en basgitaarlessen, drums, piano- en keyboardlessen. Maar ook contrabaslessen.

Muziekschool Achtkarspelen verzorgt daarnaast workshops voor basisscholen en door de samenwerking met Muziekschool Appingedam kunnen daar later ook zanglessen aan worden toegevoegd. Op de website en facebookpagina van Muziekschool Achtkarspelen is een hoop informatie te vinden.

Hoekstra & Westra Totaalbouw BV.

SURHUIZUM - Per maandag 12 maart zal timmerbedrijf Engbert Jongsma verder gaan onder de naam van Hoekstra & Westra Totaalbouw. Op deze manier waarborgt Jongsma in de toekomst zijn steeds groter wordende klantenkring de service en kwaliteit te kunnen blijven bieden die ze gewend zijn.

Capaciteitsovernames zijn op dit moment aan de orde van de dag in bouwend Nederland. Volgens Hoekstra van Hoekstra en Westra Totaalbouw is het veilig stellen van vakbekwaam personeel en uitbreiding daarvan noodzakelijk, om ook in de toekomst daadkrachtig te kunnen reageren op de stijgende vraag vanuit de markt.

Hoekstra: "Met de overname van Engbert Jongsma zal de tak van onderhoud en verbouw aan bedrijfsruimtes gaan groeien en weer andere deuren openen".

Hoekstra & Westra Totaalbouw B.V. is een allround aannemingsbedrijf met veel ervaring en deskundigheid in de seriematige nieuwbouw en renovatie. Door deze overname en de gestage groei in werk en personeel (50 mensen) zal Hoekstra & Westra Totaalbouw per mei verhuizen naar het pand in Surhuisterveen, waarmee het bedrijf alle mogelijkheden heeft om deze groei door te zetten.

Lauwers College cheque Amnesty

BUITENPOST - Leerlingen van de locatie Buitenpost van het Lauwers College hebben de opbrengst van een theatervoorstelling geschonken aan een goed doel. Amnesty International is de organisatie die een cheque van de scholieren kreeg overhandigd.

De 5-vwo-leerlingen Femke Hoekstra, Maya Nolles, Sanne Bouma en Hidde Zondervan overhandigden de cheque ter waarde van driehonderd euro donderdag aan Klaske van der Weide. De uitreiking vond plaats in kunstcentrum Art It Is aan de Kuipersweg in Buitenpost. Van der Weide is betrokken bij het kunsthuis waar in december een schrijfmarathon voor Amnesty werd gehouden. Ook is zij lid van Amnesty International.

Flinke cheque voor Vrienden Witrik

TWIJZELERHEIDE - Zaterdag 10 maart heeft de feestelijke uitreiking van de stemactie 'ING Helpt Nederland' vooruit plaatsgevonden in Leeuwarden.

Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Witrik, Wyldpaed West 30, Twijzelerheide, was een van de vijf uitgekozen stichtingen in deze regio. Publiek kon stemmen en daardoor ontvangt stichting VZW nu een bedrag van tweeduizend euro. Van dit bedrag zullen er aangepaste zorgvoorzieningen worden aangeschaft, zoals bv. elektrische sta-op stoelen. Stichting VZW is opgericht eind 2017 om de ondersteuning en zorg aan volwassenen en ouderen met een beperking te faciliteren. (www.zorgboerderijdewitrik.nl)