Prijswinnaars van WSBF op de turnwedstrijd in Burgum.
Prijswinnaars van WSBF op de turnwedstrijd in Burgum. Foto: Ingezonden.

Turnmedailles in Burgum en Nieuwehorne

BURGUM - Zaterdag werd in Burgum de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor wedstrijdgroep 3. De uitslag is bepalend voor de doorstroming naar het Fries kampioenschap turnen.

De dag kon voor WSBF uit Surhuisterveen niet beter beginnen, in de categorie pupil 1 D4 kleurde het podium groen. Janke Havinga mocht de gouden medaille in ontvangst nemen, Krista Nicolai het zilver, Lenora Louwes het brons en Mieneke de Vries een bronzen medaille voor een vierde plaats. In de categorie pupil 1 D3 beklom Sanne van Til de hoogste trede. Frida Tabak ging met zilver naar huis en Irma Wijma met brons. In de categorie jeugd 1 D3 werd Sharon Mozes eerste, Janine Alma tweede en Danae Kits derde. Op niveau jeugd 1 D2 werd Marrit Sietzema tweede.
Zaterdag wisten beide pupillenteams van WSBF in Oss boven verwachting te presteren in een zwaar deelnemersveld. Beide teams behaalden ruimschoots de limiet voor doorstroming naar het NK in Rotterdam eind juni.

Plaatsinging Nieuwehorne

Zaterdag hadden de (pre)instappers van SFK Drachstercompagnie hun tweede plaatsingswedstrijd in Nieuwehorne. Noëlle Quist, Karlien Eppinga en Ivonne Wijma wisten alle drie een medaille te bemachtigen. Karlien is vierde geworden en werd zelfs tweede op balk en derde op vloer. Ivonne behaalde een derde plaats en werd eerste op sprong en derde op brug. Noëlle heeft een zilveren medaille behaald en werd eerste op balk en vloer. Danine de Jong bemachtigde een derde plek en werd tweede op vloer. Else Mare Haisma werd vijfde en kreeg daarvoor een medaille. Zij werd eerste op sprong en derde op vloer.
In de categorie instap D4 won Senna Bergman van DGC Drachten de gouden medaille. In instap D3 was het brons voor Rosan Dol en mocht Hedwig Lap zelfs goud in ontvangst nemen.