Links damespaar jeugd, midden trio jeugd en rechts damespaar junioren.


.
Links damespaar jeugd, midden trio jeugd en rechts damespaar junioren. . Foto: Ingezonden.

Teams Acro Academy naar NK

OSS - Op de plaatsingswedstrijden voor het Nederlands kampioenschap acrogymnastiek, afgelopend weekend in Oss, zijn mooie resultaten behaald door de gymnasten van de Acro Academy.

Marten-Lin Visser uit Boornbergum wist met zijn partner Tess Offringa (combiteam Acro Academy/SV Donkerbroek) met twee prachtige oefeningen goud te verdienen in de categorie Jeugd Mixpaar.

Bij de Jeugd Damesparen zette de Oudegaaster Robin Hooijenga met partner Anna Koster (ook combiteam Acro Academy/SV Donkerbroek) ook twee strakke oefeningen neer en behaalde goud. Een derde gouden medaille was er voor Junioren damespaar Amber Bosma uit Drachten met haar partner Lian Boersma met drie schitterende oefeningen. Willeke Koster uit De Tike mocht met haar partners, de Drachtster Carola van Dijk en de Heerenveenster Aiden Peens, op de zilveren trede van het erepodium plaatsnemen in de categorie Pupillen.

Al deze teams kwalificeerden zich voor de Nederlandse kampioenschappen in juni, net als Robin Luinge uit Opeinde met haar partners Inge Speerstra en Marieke Hulder.

De Acro Academy bereidt zich momenteel voor op de Wereldkampioenschappen Acrogym, die volgende maand gehouden worden.