Zaterdag staan in Surhuisterveen acht springkussens.
Zaterdag staan in Surhuisterveen acht springkussens. Foto: Ingezonden

Zaterdag Springfeest in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Het duurt nog maar een paar dagen: op 20 maart start het meteorologische voorjaar. Op zaterdag 17 maart wordt in het centrum van Surhuisterveen een voorproef genomen op dit nieuwe jaargetijde. Het Springfeest wordt georganiseerd.

Bij het woord Springfeest kun je natuurlijk aan twee dingen denken. Spring is het Engelse woord voor lente en bij spring of springen denk je aan het op en neer bewegen van je lichaam. Deze woordspeling is het onderwerp van de activiteit in het centrum. Alle kinderen kunnen zich helemaal gaan uitleven in het springen tijdens dit geweldige "spring-feest".

Acht springkussens in centrum

Maar liefst acht grote en kleinere luchtkussens worden kris kras door het centrum geplaatst en iedereen kan zich daar op springen wat hij wil. Natuurlijk gelden er wel een paar spelregels bij dit festijn. Schoenen uit en rekening houden met de andere springers.

Aangezien het allemaal plaats vindt op zaterdag 17 maart is er één ding wat we niet in de hand hebben en dat is het weer. Regent het pijpenstelen, dan wordt dit evenement afgelast. Kijk als je het zeker wilt weten van tevoren even op de H&I site www.surhuisterveen.com.

En, zegt de organisatie: "De slogan klopt nog steeds: Surhuisterveen zo gezellig is er maar 1." Vanaf half twee geven Tuorke en Jurre het startsein voor dit geweldige springfeest.