De 8 van Drachten is een loopevenement met veel deelnemers in verschillende categorieën.
De 8 van Drachten is een loopevenement met veel deelnemers in verschillende categorieën. Foto: Ingezonden.

Inschrijving voor lopers 8 van Drachten

DRACHTEN - De veertiende editie van de '8 van Drachten' komt eraan. Het hardloopevenement, met ruim 1200 deelnemers, over een afstand van 8 kilometer, vindt plaats op zondag 10 juni.

Het traject is uitgezet op de belangrijkste verkeersader tussen Beetsterzwaag en Drachten en zal gedurende het evenement volledig zijn afgezet ten behoeve van de deelnemers en de toeschouwers. De finish zal plaatsvinden op het Kyriat Onoplein in Drachten.

De start van de '8 van drachten' is om 14.00 uur in Beetsterzwaag op de Wissel bij Zorgcentra Talant. De lopers gaan eerst naar de Hoofdstraat en lopen vandaar naar Drachten waar op het Kiryat Onoplein de finish plaatsvindt. De jeugdloop start om 13.30 uur en gaat over één mijl. De deelnemers lopen over een gedeelte van het parcours van de acht kilometer. Ook de jeugd heeft de finish op het Kiryat Onoplein in Drachten.

Inschrijven is vanaf heden mogelijk voor wedstrijdlopers en recreanten. Ook voor de scholen en bedrijven is het mogelijk om nu in te schrijven.

Het goede doel dat aan het loopevenement is gekoppeld zijn de CliniClowns. Doorzettingsvermogen, dat is van belang bij het leveren van sportieve prestaties zoals (hard)lopen voor het goed doel. Juist over heel wat van dat doorzettingsvermogen moeten zieke en gehandicapte kinderen overal in Nederland beschikken. Deelnemers en anderen kunnen hen steun bieden door een shirt te kopen of een vrije bijdrage te geven. De organisatie steunt dus de kinderafdeling van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Alle informatie is te vinden op www.8vandrachten.nl