Korfballers Drachten worden tweede

OENTSJERK - Zaterdag was de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie voor Drachten/Van der Wiel. Drachten won royaal van KF de Wâlden met 16-31.

Terugkijkend op de wedstrijd tegen De Wâlden bleek al snel dat De Wâlden een kansloze wedstrijd speelde waarin Drachten, zeker in de eerste helft, nog niet voluit ging. Scheidsrechter Bert Blauw floot op de stand 6-12 voor de rust. Na de rust draaide de doelpuntenmachine van trainer Daling op volle toeren en Drachten eindigde af op een geenszins geflatteerde eindstand van 16-31, waarbij toch weer acht spelers van Drachten wisten te scoren. KV Drachten sloot in stijl af en is terecht als tweede geëindigd in de eerste klasse B. De scores voor Drachten: Marc Akkerman 6, Peter de Zee 6, Jennie Terpstra 6, Wim Braam 3 Larissa Braam 3, Femke Bouma 3, Jelmer Faber 2, Julia Hut 1.