De deelnemers haasten zich van hindernis naar hindernis tijdens de Biddle Survivalrun.
De deelnemers haasten zich van hindernis naar hindernis tijdens de Biddle Survivalrun. Foto: Ingezonden.

Biddle Survivalrun voltreffer

KOOTSTERTILLE - De zeventiende editie van de Biddle survivalrun werd zondagochtend geopend door wethouder Jouke Spoelstra. Meer dan 1500 deelnemers gingen de strijd aan tegen de elementen.

Als eerste was de jeugd in de categorie JSR-D aan de beurt. Deze categorie is er sinds vorig jaar en bestaat uit 8 en 9- jarigen die een parcours van vier kilometer moeten afleggen. Daarna startten de wedstrijd categorieën JSR-A, JSR-B en JSR-C. Clubtopper Jarno Visser (JSR-B) was als eerste weer bij de finish om de 'Bel van Minne' te luiden. Dit was in een tijd van 36 minuten. Ook bij de recreanten acht kilometer licht wist hij eerste te worden in 51 minuten. De snelste dame bij de jeugd was clubtopper Gelien Reiding (JSR-B) in een tijd van 46 minuten. Vanaf 10.18 uur werden de volwassen wedstrijdcategorieën losgelaten op het parcours. Als eerste de categorie MSR (Middellange Survival Run).
Daarna startte de KSR (Korte Survival Run). De regionale eerste prijswinnaars waren:
JSRB heren: Jarno Visser uit Kootstertille. JSRB dames: Gelien Reiding uit Kootstertille. MSR dames: Lisan de Vries uit Noardburgum.