De Marruters

OENTSJERK - In Oentsjerk werd zaterdag een springwedstrijd voor paarden en pony's gehouden. Sigrid Swart won in de klasse L springen categorie D/E een eerste prijs met haar pony Twilight. Jan de Boer wist in de klasse M-springen categorie. C/D/E een eerste prijs te winnen met zijn pony Kantjes Freek. Beide rijden voor LR/PC de Marruters uit Eastermar.

Korfbalwinst TFS

HOUTIGEHAGE – Voor de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen kwam Westergo uit Bolsward op bezoek bij de korfballers van TFS uit Drachtstercompagnie. De wedstrijd eindigde met 23-12 in een overwinning voor TFS.

Het vierde plekje in poule 3C is opgeëist door de selectie van TFS. Hiermee heeft het team van trainer/coach Evert Bron een keurig resultaat geboekt deze zaalcompetitie. De selectie kan zich nu weer gaan richten op de voorbereiding van het veld. Op zondag 1 april wordt de veldcompetitie hervat met een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Koru 1 uit Uffelte. De wedstrijd start om 14.30 uur op sportpark 't Trefpunt.

Penta aan kop

DOKKUM - Door de winst in de uitwedstrijd tegen Arrows en het verlies van koploper Sietsema Highlanders, hebben de basketbaldames van Penta uit Drachten de koppositie in de tweede klasse heroverd.

Penta kwam zaterdag sterk uit de startblokken en liep in enkele minuten uit naar een 1-10 voorsprong. Arrows herstelde zich enigszins, waardoor halverwege het tweede kwart de bij 13-24 de marge nog steeds negen punten was. Opvallend bij Penta was het sterke optreden van Marie Bruinsma die met scherp schoot van afstand, maar ook inside de basket wist te vinden. Vooral dankzij een sterke team defense, waarbij Esther van der Sluis de gevaarlijkste speelster van Arrows aan banden legde, bouwde Penta de voorspong langzaam maar zeker uit. Na rust maakte Manon Maychrzak een sterke rentree, met 12 punten in de tweede helft. Eindstand 41-62. Scores: Marie Bruinsma 14, Manon Maychrzak 12, Esther van der Sluis, 11, Ypie Veenstra 8, Mannie Oostra 4, Kylana Lacroes 4, Ilonka Debets 4, Mirjam Posthuma 2, Dana Reitsema 2, Iris Brand 1. Bij Arrows werd Ypie's dochter Froukje Veenstra topscoorder met 12 punten.

Five Pack

URETERP - De basketballers van Five Pack uit Ureterp speelden vrijdag tegen Arrows uit Damwâld. Samen met Jumping Five is Arrows de grote concurrent voor het kampioenschap. In Damwâld werd nog nipt gewonnen, maar in Ureterp werd het niveauverschil pijnlijk duidelijk toen het eindsignaal klonk: 56-77. Door het verlies is het gat met de nummers 1 en 2 te groot om nog in te halen.