Kas Huizenga van Broekster Boys (liggend) probeert Harmen Vlietstra van BCV te stuiten. Foto: Ingezonden

Broekster Boys wint, periodetitel naar Buitenpost

BURGUM - De derby BCV - Broekster Boys werd zaterdag gewonnen door Broekster Boys, zodat de ploeg uit Damwâld koploper Leeuwarder Zwaluwen in het vizier houdt.

Broekster Boys kreeg in de eerste helft de beste kansen. Na rust werd de score geopend. Na een mooie actie van Juryan Dantuma, die de bal zuiver klaar legde voor de inkomende Riemer Doornbos. De aanvoerder van de Broek schoot de bal stijf in de bovenhoek: 0-1. Met het inbrengen van Roel van der Meulen probeerde trainer Jasper Bouma van BCV de voorwaartsen van nieuwe impulsen te voorzien. Zelf kreeg Van der Meulen een kans om gelijk te maken, maar ook de Broek beschikt over een uitstekende doelman. Jacco Veldstra redde bekwaam en liet BCV niet terug in de wedstrijd komen.

In de zevenenzeventigste minuut gooide Broekster Boys de wedstrijd in het slot, na een mooie pass van Piet Wessel Dijkstra op Juryan Dantuma. De spits omspeelde BCV-verdediger Roeland Rusticus en schoot de bal onder het lichaam van Tolman door: 0-2.

Het tegendoelpunt van de Burgumers, gescoord door Ronald van der Heijden na een scrimmage, kwam te laat: 2-1. Zaterdag (17 maart) staat voor BCV de derby in en tegen Hardegarijp op het programma. Broekster Boys treft dan op eigen veld SC Joure.

Tweede periodetitel Buitenpost

Buitenpost heeft zaterdag een feestje gevierd. Door een 3-0 overwinning op VEV'67 werd de tweede periodetitel binnengehaald. De doelpunten vielen na rust, toen de Leeksters met tien man op het veld stonden na een rode kaart voor hun keeper. Rob Dijkstra (twee keer) en Rudmer Loonstra waren de doelpuntenmakers. Omdat concurrent Drachtster Boys met 1-0 verloor bij Zeerobben, is de voorsprong op nummer 2 nu vijf punten.

Zege Zwaagwesteinde en Anjum

VV Zwaagwesteinde maakte geen misstappen tegen rode lantarendrager VC Trynwâlden. Na dertien minuten kreeg de vrijstaande Wymer de Vries de bal op de rand van het zestien-meter-gebied en met een geplaatst schot belandde de bal in de kruising waar keeper Hylke Kloosterman het nakijken had: 1-0 . Daarna kreeg Wymer de Vries de bal op rechts en gaf hij een prima voorzet, waarna de vrijstaande Lieuwe de Roos scoorde.

Zwaagwesteinde wilde in de tweede helft de score snel uitbreiden. Dennis Stienstra stuurde Lieuwe de Roos de diepte in, die een prima pass gaf op Wymer de Vries, waarna hij simpel de 3-0 kon maken. Zwaagwesteinde ging op zoek naar meer. Na een schot van Jan Eisma werd de bal van richting veranderd: 4-0. Lieuwe de Roos maakte nog 5-0 na een prima schot.

Zaterdag wacht voor Zwaagwesteinde om half 3 de uitwedstrijd in en tegen Anjum, dat in de uitwedstrijd tegen Twijzel drie belangrijke punten pakte.
Gastheer Twijzel ging met 1-0 de rust in. In de tweede helft had Anjum het betere spel wat resulteerde in een 1-2 eindstand. Twijzel kwam wel met 1-0 voor. Een klutsbal in de Anjumer verdediging belandde pardoes in de voeten van Marco Boorsma: 1-0. In de tweede helft was Anjum beter. Na een klein kwartier was het toch raak, nadat Wiebe Dijkstra van de rechterkant het strafschopgebied indribbelde en keeper Jacob Sytse Bremer het nakijken gaf: 1-1. Vlak voor tijd gaf Mark Jansma vanaf de achterlijn een voorzet richting het strafschopgebied en Stephan Overkempe scoorde 1-2.