CDA pleit voor jongeren met beperking

BUITENPOST - CDA Achtkarspelen wil duidelijkheid over mogelijke woonruimte voor jongeren met beperking in Buitenpost.

De CDA-fractie Achtkarspelen roept burgemeester en wethouders op om met betrokken partijen in gesprek te gaan over het realiseren van woonruimte voor jongeren met een verstandelijke beperking in Buitenpost. Waar mogelijk kan het initiatief van ouders worden gefaciliteerd. Het CDA komt daarvoor met een motie tijdens de raadsvergadering op 15 maart.

Al jaren is een groep ouders bezig woonruimte voor jongeren met een verstandelijke beperking in Buitenpost te realiseren. Er is een architect, er is een zorginstelling die meedenkt en er is een investeerder. In Buitenpost staan veel panden leeg, dus moet het mogelijk zijn deze lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan, zegt de CDA-fractie.

Deze informatie wordt bevestigd door initiatiefneemster Anja Deinum. "Ik bin hjir al ûngefear acht jier mei dwaande. Troch allerhanne omstannichheden, dy't ik soms ek net snap, is it oant no ta net slagge. Mar der is no wer in groep âlders, dy't stipe kriget fan de kristlke organisaasje Sprank (foar allle kristlike rjochtingen) en der binne yndie ek genôch leechsteande gebouwen yn Bûtenpost. Dat it moat no dochs wol kinne, as wy ek de stipe fan de gemeente krije", zegt mevrouw Deinum.
De betrokken groep ouders streeft naar een locatie met 24 uurs-zorg en een groep van vijftien bewoners/cliënten. "Dat hawwe wy noch net berikt. Minsken kinne har noch opjaan, fia: deinumanja@gmail.com".