Terug uit Kiryat Ono

DRACHTEN - Veertig jongeren, waarvan de meesten leerling zijn geweest op het Gomarus College in Drachten, zijn met hun begeleiders teruggekomen van een reis uit Israël. Ze hebben een bezoek gebracht aan Kiryat Ono.

"Op 23 februari zijn we begonnen aan onze negendaagse reis door Israël. Deze was georganiseerd door de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Drachten. Begeleiders uit kerken uit Drachten en omgeving namen deel aan de reis. Deze was vooral gericht op de Bijbelse geschiedenis van Israël. Negen dagen lang bezochten de deelnemers allerlei plaatsen in heel Israël. Op de negende dag bezochten ze Kiryat Ono. Sinds 1964 heeft Smallingerland een samenwerkingsverband met Kiryat Ono. Plaatselijke bestuurders ontvingen de groep hartelijk op, jawel, Drachten square, het Drachtenplein."

Easterbarren

EASTERMAR - Straatfestival Easterbarren is dit jaar op zaterdag 1 september. Vanwege de vakanties en het IFKS skûtsjesilen is het festival dit jaar een week verzet. Het programma is inmiddels helemaal rond. Om 14.30 uur zal Elske DeWall het festival openen. Een grote verscheidenheid aan muziekstijlen zal te horen zijn in Eastermar. De toegang is gratis.