Op de seniorenmarkt in Oentsjerk is informatie te vinden over tal van zaken.
Op de seniorenmarkt in Oentsjerk is informatie te vinden over tal van zaken. Foto: Ingezonden

Seniorenmarkt in Pro Rege in Oentsjerk

OENTSJERK - Zaterdag 17 maart wordt in Pro Rege in Oentsjerk een seniorenmarkt georganiseerd. Dit in navolging van de zo succesvolle eerste seniorenmarkt in 2017 in De Pleats in Burgum toen meer dan twintig standhouders en meer dan driehonderd bezoekers langs kwamen.

Dit jaar is de seniorenmarkt dus in de Trynwâlden, een streek in Ty tsjerksteradiel waar veel senioren wonen.

In de advertentie elders in deze krant ziet u welke organisaties en bedrijven aanwezig zullen zijn bij de Seniorenmarkt. Het aanbod toonf van een grote verscheidenheid.

Wethouder Bruins Slot opent seniorenmarkt

De opening zal zaterdag worden verricht door wethouder Ellen Bruins Slot van de gemeente Ty tsjerksteradiel.

Door het invullen van een formulier kunnen de bezoekers aangeven welke stand het leukst, mooist of meest waardevol wordt ervaren. De standhouder met de meeste stemmen krijgt een oorkonde. Aan het eind van de dag wordt er één formulier uitgetrokken en die persoon wint een dinerbon van €75.- .

Iedereen kan bij de droomboom zijn of haar droom opschrijven en aan de boom plakken. Wie weet wat ermee gaat gebeuren.

In het middenterrein van de zaal is een koffie- en theeplaza gepland, waar men kan genieten van een kopje koffie of thee en net zoals de toegang is dat gratis. De markt is toegankelijk van 10.30 uur tot 16.00 uur. Natuurlijk is de organisatie in handen van de Seniorenraad Tytsjerksteradiel.