Wilt u geen appeltje voor de dorst waarvan iets is afgesnoept? De accountant van Apuls helpt u dat te voorkomen.
Wilt u geen appeltje voor de dorst waarvan iets is afgesnoept? De accountant van Apuls helpt u dat te voorkomen. Foto: Actief Media

"Trek vijf jaar uit voor bedrijfsopvolging"

BURGUM - De bedrijfswaarde is voor menig ondernemer later het appeltje voor de dorst. "Neem op tijd contact op", zegt Nanne van der Veen, fiscalist bij Apuls Cijfers & Advies. "Voorkom dat bij bedrijfsopvolging belasting wordt betaald over kapitaal dat met juiste maatregelen onbelast blijft."

Bedrijfsopvolging kan gevoelig liggen. "Schuif het echter niet voor je uit", zegt Jan Tabak, accountant bij Apuls Cijfers & Advies. "Een jaar of vijf voor de bedrijfsovername moet u ermee beginnen, leert de ervaring. Dit is vooral belangrijk bij interne bedrijfsopvolging - overname door de kinderen of een personeelslid. De afhandeling van externe bedrijfsovernames is doorgaans zakelijker. "Apuls ondersteunt dan één van beide partijen bij de onderhandelingen. We creëren voor onze klant de gunstigste situatie."

Bij interne bedrijfsovernames spelen vaak meer gevoeligheden. De verkopende ondernemer wil enerzijds zijn appeltje voor de dorst verzilveren, anderzijds wil hij het bedrijf financieel gunstig overdragen. "Daarvoor bestaan meerdere mogelijkheden. Wij rekenen de opties door en begeleiden de specifieke situatie van onze klant. Belangrijk is de tijd te hebben om alle wettelijke regels en termijnen in acht te nemen. Voorkom zo dat bedrijfswaarde naar de fiscus vloeit of bedrijfsopvolging financieel zelfs onhaalbaar wordt."

Wilt u ontzorgd worden met het Stappenplan bij Bedrijfsopvolging van Apuls Cijfers & Advies? Neem contact op met Jan Tabak |
0511 462 075