Matig DraGor wint van Proteus: 13-8

DRACHTEN - De waterpolowedstrijd tussen de nummer 3 (DraGor uit Drachten) en 11 (Proteus) van het klassement werd gewonnen door de Drachtsters.

Met versterking van jeugdspeler Bjorn de Vries begon de thuisploeg dan ook met goede moed aan de wedstrijd. Na het startsignaal lag de thuisploeg alleen nog een beetje te slapen en kwam al snel op een 0-1 achterstand. Zoals een diesel moest DraGor even op gang komen, dit gebeurde gestaag. De eerste periode eindigde in een 5-3 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede periode stotterde de diesel nog een beetje en kon DraGor niet echt een vuist maken (7-4). In de derde en meestal slechtste periode van de thuisploeg liet die bijna de tegenstander langszij komen, maar na een time-out en een subliem doelpunt van Johan de Haan was iedereen weer wakker om aan de laatste periode te beginnen (9-7 eindstand derde periode). Daarna scoorde veteraan Jelmer Groen. Daarmee was het verzet van Proteus gebroken en werd de wedstrijd gewonnen met 13-8 door WSG DraGor.
Komend weekend speelt DraGor uit tegen Deltasteur in Kampen. Doelpuntenmakers: Magchiel Groen 3, Mitchell van den Adel 3, Johan de Haan 3, Gerlof Huntelerslag 2, Jelmer Groen 1, en Coen Bakker 1.